BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Eğitim Fakültesi

Duyurular
2020-2021 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ DERSLERİNİN UZAKTAN ÖĞRETİM İLE YÜRÜTÜLMESİ İLE BİLGİLENDİRME

Değerli öğrencilerimiz;

2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde dersler, uzaktan öğretim yöntemiyle yürütülecektir. Buna göre;

1. Dersleriniz, Öğretim Yönetim Sisteminde https://oys.baskent.edu.tr adresli sistem üzerinde verilecektir. Bu sisteme sadece öğrencino@mail.baskent.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinizle girebilirsiniz. Şifreniz ise ders kayıt olurken kullandığınız şifredir. Bu konuda yardımcı olması amacı MOODLE kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz.
  2. Dersleriniz Ana sayfaDersler / Fakülteler /  Eğitim Fakültesi2020 - 2021 Güz Döneminde (https://oys.baskent.edu.tr/course/index.php?categoryid=21) yer almaktadır. Derslerinize yönelik bilgilendirme öğretim elemanları tarafından yapılacaktır.
  3. Canlı dersler, Microsoft Teams uygulaması ile yapılacaktır. Diğer bir ifadeyle dersler, Moodle ve Microsoft Teams üzerinden ortaklaşa yapılacaktır. Bu konuda yardımcı olması amacı Microsoft Teams kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz.
  4. Bu durumda hem Moodle hem de Microsoft Teams’e üye olmanız ve bütün bu üyelikleri öğrencino@mail.baskent.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinizle yapmanız gerekmektedir.
  5. Microsoft Teams ekibine katılmak için gerekli olan ekip kodu hem SMS yoluyla hem de Moodle’daki dersinizde sizlere bildirilecektir. Ekip kodunu bir kez girdiğinizde, derse katılmak için bir daha kod girmeye gerek yoktur.
  6. Her hafta, belirlenen ders saatinde Microsoft Teams üzerinden yapılan canlı derse katılmanız zorunludur. Devamsızlık sınırı aşıldığında, dersten F2 notu ile başarısız sayılabilirsiniz.
  7. Dersle ilgili bütün bilgilendirmeler SMS, e-posta yoluyla ve Moodle üzerinden verilmektedir. Bu sebeple, öğrenci işlerine kayıtlı cep telefonu numaranızın güncel olduğuna ve Moodle’da derslerinize kayıtlı olduğunuzdan emin olunuz. Ayrıca, e-postalarınızı düzenli olarak kontrol ediniz.

Sağlıklı ve verimli bir dönem geçirmeniz dileğiyle.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı